Nyårsdoppet 2018

Ett kallbadhus i Ystad - Ja!

Den 22 mars 2005 bildades föreningen Ystads Kallbadhus, som ett uttryck för det spirande intresse som menar att centrala Ystad bör få tillbaka sin närhet till vattnet, och att det är lockande med en social mötesplats som lever under hela året.På denna hemsida kommer det att finnas fortlöpande information om hur projektet avancerar.

Hur blir man medlem
Frågor och svar om Kallbadhuset

Kallbadhuset på facebook>>>

Tidigare års nyårsdopp

Bilder från 2006 års nyårsdopp
Bilder från 2007 års nyårsdopp

Bilder från 2008 års nyårsdopp

Bilder från 2009 års nyårsdopp

Bilder från 2010 års nyårsdopp
Bilder från 2011 års nyårsdopp

Invigningen av Kallbadhusbryggan en succé!
"Så var vi äntligen här. Den dagen som många trodde aldrig skulle komma. Men nu är den här. Nu är det dags att fira att ett förslag, från medborgarna själva, har blivit verklighet."

Med de orden, inledde Bror Tommy Borgström, på nyårsdagen 2010 sitt invigningstal för den nya Kallbadhusbryggan.

Läs mer om invigningen>>>

Fantastisk midsommar på bryggan.
läs mer
Valborgsbålet vid Marinan - en uppskattad och välbesökt tradition!
Talet till våren hölls av föreningens ordförande Susanne Keyser och förgyllades av de skönsjungde damerna i Margaritas damkör


Den grillade korven lockade både unga o gamla och var ett välkommet inslag i folkvimlet.

TORSDAGSBASTUHösten är här, bastusäsongen startar.
Gemensamhetsbastu (bastu med badkläder på)
3:e torsdagen i månaden.
Nu på torsdag 20 september kl 18.30 är bastuflotten i småbåtshamnen varm.
Betalning 50 kr på plats i kontanter eller via Swish.

VARMT VÄLKOMNA!!

Årsmötet 2018

Föreningen Ystads Kallbadhus omvalde den gamla styrelsen som fortsätter sitt arbete med att projektera det nya förslaget på Kallbadhus för att kunna presentera det under 2018.

Se styrelsen här>>>


Nyårsdoppet 2018 - varmt men blåsigt


Foto: Lars Lindhoff.

Det
13:e nyårsdoppet i Ystad blev lika varmt som förra året med +5 grader i vattnet och 6 grader i luften, men det blev det blåsigast hittills med upp till 21m/s i i stormbyarna. De 153 badande var en överraskande ökning från förra årets 130 och liksom även åskaådarantalet som uppgick till knappt 1000. Nytt för i år var hattparaden där Christina Landgren från Bäckströms Hattar utsåg Kristina Landeström till lycklig vinnare. Stämningen var trots platsbrist i bastuvagnarna positiv och kompenseradeds med utökat antal badtunnor med nästan 40-gradigt vatten. Ytterligare stämningshöjare var Kola Nilsson och Patrik Andersson i Fudge som underhöll innan doppet. Efter det traditionella dopptalet som i år hölls av kulturchef Charlotta Blom. blåste Tornväktaren Roland Borg till bad.

Även i år hade Restaurang Marinan stängt, men Södra Kompaniet erbjöd precis som ifjol sin grillade och hemgjorda korv till stor glädje för alla hungriga.

Ett stort tack riktar vi till våra sponsorer o samarbetspartners:
XL-Bygg Hans-Anders, Bil-Bengtsson, Toyota Sydost, Södra Kompaniet, Ystads Allehanda, Ystads kommun, SydkustensGardenPparty, Roland Borg - Tornväktaren, Ramirent, Sjöräddningen, Skåneved, alla volontärer och sist men inte minst - vår publik!

Enligt rapporter är vi fortfarande Sveriges största Nyårsdopp!Hyr ditt eget kallbad av oss!

Gillar du att basta och är Intresserad av att hyra bastuflotten i småbåtshamnen, en bastuvagn eller en bad tunna? - läs mer>>>Bryggfesten en succé igen!

Lördagen den 22 augusti, i strålande solsken och oväntat stiltje, anordnade Ystads Kallbadhus för andra året en Bryggfest med mingel, underhållning, mat och dans


Drygt 40 medlemmar kom och åt varm mat från Marinan, dansade och sjöng till tonerna av Fudge


Även i Hudiksvall
vill man koppla samman staden med havet -
läs mer>>>


post@ystadskallbadhus.se